0

Entrevista a Guillem Ninou. La meva experiència a Kaunas (Lituania).

Avui entrevistem a Guillem Ninou Solanas, jugador del club des de la categoria pre-mini i entrenador des de fa 6 anys a les nostres categories de formació.

És estudiant a l’INEFC de Barcelona, especialitzant-se en bàsquet, i actualment està cursant el seu 3r curs a la universitat de Kaunas (Lituània).

És per això que, aprofitant la seva participació com a voluntari al torneig de Nadal, volem saber com li està anant l’experiència de l’Erasmus en un país de bàsquet com és Lituània.  

 

 • Com va l’experiència Erasmus?
 • “Perfecte, ara mateix no podria parlar de res dolent, estic molt content de com està anant tot, en tots els aspectes, i només et dic que en un principi m’anava a quedar fins al gener, i he decidit quedar-me tot l’any.”

 

 • ?Perquè vas decidir anar a Lituània?
 • “La raó principal va ser pel bàsquet, és el seu esport nacional i el viuen amb bogeria, també tenia clar que volia anar a un país nòrdic i a un país des d’on pogués viatjar i visitar d’altres fàcilment. Lituània és el país que complia tots els requisits, a més és un país força barat cosa que també ajuda molt.”

 

 • Com estàs vivint el bàsquet a Kaunas?
 • “L’estic vivint com un lituà més, anant a veure tots els partits possibles del Zarlgiris al seu estadi i també veient els partits de la seva selecció nacional. D’altra banda, tinc la sort d’estar de segon entrenador amb el cadet del club Sabonio Krepšinio Centras, el club fundat pel Sabonis.”

 

 • Com et va al club del Sabonis?
 • Doncs molt satisfet, m’han acollit molt bé, des d’un principi em van donar totes les facilitats per triar en quin equip voldria fer d’ajudant, així que només puc parlar bé del club i dels entrenadors,  a més, el nivell és molt alt i estic aprenent molt…”

 

 • Quines diferències trobes entre el basquet formatiu d’aquí i el de Lituània?
 • “Són molt diferents, el que més em va sorprendre van ser les hores d’entrenament, allà entrenen de dilluns a divendres  2h al dia des dels 8 anys, són moltes hores…  Et diria que són bons per la quantitat d’hores que entrenen i per la quantitat de nens i nenes que hi juguen, aquí crec que entrenem amb més qualitat i sobretot molta més intensitat. Però amb això no vull dir que no tinguin qualitat, tenen un alt nivell tant de jugadors com d’entrenadors. I per acabar, vull remarcar la importància que li donen a la preparació física, és un dels factors més importants per ells.”

 

 • Què més trobes a faltar d’aquí?
 • “La veritat és que poca cosa, pot sonar lleig però una de les coses que més he trobat a faltar és el sol, ni la família ni els amics… el clima nòrdic és dur. Tot i que sempre es troba a faltar una mica la família i els amics, però estem molt en contacte, així que no massa…  El que si em té una mica tocat és estar lluny del país amb el moment polític en que ens trobem, però m’informo de tot i intento recolzar des de la distància, i això si, explico a tots els meus companys d’Erasmus tot el que està passant a casa meva.“

 

 • ?Recomanaries aquesta experiència?
 • “A tothom, sense cap mena de dubte, tothom hauria d’estudiar un any a l’estranger, crec que suma en tots els aspectes, així que tothom qui ho pugui fer que ni s’ho pensi, endavant. I si algú vol comprovar-ho us espero a Kaunas.”

 

 • Parla’ns del torneig de Nadal, i com el veus aquest any?
 • “És el torneig del nostre club, l’he viscut com a jugador, voluntari i entrenador, són tres dies molt intensos i que tothom qui hi està involucrat el gaudeix molt. Cada any va augmentant el nivell, innovem en tecnologia i el nombre d’equips estrangers cada any és major. I en els propers anys a ajudar perquè segueixi creixent.  Aquest any crec que tornem a tenir un nivell molt elevat tant de femení com de masculí, i els nostres dos equips poden donar molta guerra i competir contra tothom així que a veure com va aquest any.”

 

 

 

Moltes gràcies per tot Guillem, desitgem que tot et segueixi anant tant be.

#somcbg