El Club

Benvinguts al nostre Club

Fundat el 1932, nasqué com a secció de bàsquet del Granollers Sport Club. Els primers temps només jugava partits amistosos i en destacà l’equip femení.

L’any 1942, després de la Guerra Civil, reaparegué com a Club Esportiu Granollers debutant a tercera categoria catalana.

A l’octubre del 1946 la secció de bàsquet se n’escindí amb el nom Club Bàsquet Granollers.

Per problemes econòmics, poc després es traslladà a les Escoles Pies i passà a competir com a EP Granollers, configurat com a secció de bàsquet de l’associació d’exalumnes de les Escoles Pies.

Ascendí a segona categoria catalana i la temporada 1949-50, a primera B del campionat català.

Els ascensos comportaren necessitats econòmiques més elevades i s’hagué de fusionar de nou amb el CE Granollers. Tot i això, el 1958 la secció de bàsquet se n’escindí de manera definitiva donant pas al club actual.

Durant els anys seixanta combinà la segona i la tercera divisió estatal i el 1971-72, després d’un nou ascens a segona divisió, inicià una fase d’expansió. Ascendí a primera B, on per primera vegada fitxà jugadors americans com Andrew Bradie o John Wilis.

 

foto1foto3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

La temporada 1976-77 debutà a primera divisió estatal amb jugadors com Herminio San Epifanio o Joan Chichi Creus. Poc després també fitxaren jugadors destacats com Essi Hollis o Xabier Mendiburu.

Foto2

 

La temporada 1978-79 jugà per primera vegada en una competició europea, la Copa Korac, competició que també disputà a mitjan anys vuitanta. Al principi d’aquesta dècada assumí la presidència Antoni Novoa, primer president de la Lliga ACB.

La temporada 1982-83, última abans d’iniciar-se el sistema de competició de l’ACB, aconseguí el seu millor resultat acabant tercer classificat de primera divisió. La temporada 1984-85, ja a l’ACB, fou cinquè. Fou subcampió de la Lliga Catalana en dues ocasions (1983, 1989) i subcampió de la Copa Príncep d’Astúries (1986).

La professionalització del primer equip i la conversió en Societat Anònima Esportiva derivà en la creació del Grup Esportiu Granollers, que acollí les categories inferiors.

El 1989 es fusionà amb el RCD Espanyol i passà a denominar-se Grup IFA Granollers.

La temporada 1991-92 es convertí en Granollers Esportiu Bàsquet i la temporada següent, per motius econòmics, abandonà definitivament l’ACB.

Els últims anys de la dècada de 1990 adquirí de nou la denominació CB Granollers i jugà tant en la categoria de la Copa Catalunya com en la Lliga EBA, en la qual competeix des de la temporada 2002-03. Aconseguí el títol de campió de la Lliga Catalana EBA la temporada 2006-07.

Disposa de nombrosos equips en categories inferiors tant masculins com femenins. Cal destacar que organitza un prestigiós Torneig de Minibàsquet de Nadal i Campus d’estiu i Setmana Santa.